Φόρτωση Εκδηλώσεις
40ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
Από την ομάδα εργασίας “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ”, με την υποστήριξη της ΕΟΟ (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία).
Κλινικό φροντιστήριο
Διάρκεια 120′
Εισηγητές:
Ευθαλία Κωστοπούλου DDS., MSc.(Eastman-London), Health-care Mentor&Coach
Κωνσταντίνος Γράψας, ΒΑ (Hons), DipArch, MPhil Cambridge, Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Αυτορρύθμισης
Περιεχόμενο του σεμιναρίου:
Ρυθμιστικές παρεμβάσεις στη φυσιολογία μας για διατήρηση της ομοιόστασης στο απαιτητικό περιβάλλον του ιατρείου μας.
Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα γνωρίσετε επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές, κατάλληλες να εφαρμόζονται εν ώρα εργασίας στο ιατρείο.
Θα έρθετε σε επαφή με απλές και αποτελεσματικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις στη φυσιολογία μας, με σκοπό την επίτευξη και διατήρηση της συνοχής μας στο απαιτητικό περιβάλλον του ιατρείου.
Οφέλη από την εφαρμογή των τεχνικών:
-Αυτορρύθμιση με σκοπό την συνοχή και ομοιόσταση
-Νοητική διαύγεια
-Αποτελεσματική λήψη αποφάσεων ακόμη και υπό πίεση
-Αρμονική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και επικοινωνία
-Προστασία και βελτίωση της υγείας
Περιεχόμενο του εργαστηρίου:
-Θεωρητικό μέρος:
Φυσιολογία του στρες και η έννοια της ομοιόστασης. Αλληλεπίδραση με ΑΝΣ και ορμονικό σύστημα.
Η έννοια της συνοχής και η σημασία της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού (Heart Rate Variability ή HRV).
-Πρακτικό μέρος:
Βιωματική εξάσκηση σε τεχνικές αυτορρύθμισης για εφαρμογή στην καθημερινότητά μας
Χρήση συσκευών βιοανάδρασης για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων στη φυσιολογία μας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ των εισηγητών
Ευθαλία Κωστοπούλου DDS., MSc., Health-care Mentor
Η Ευθαλία Κωστοπούλου είναι οδοντίατρος με Master στην Προσθετική (ΜSc, Eastman Dental Hospital- London) και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα από το 1994.
Είναι διαπιστευμένη επαγγελματίας Coach με Diploma in Evidence Based Coaching και εκπαιδευμένη στη Θετική Ψυχολογία και στο Health Coaching για Επαγγελματίες Υγείας.
Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων, βοηθάει μέσω σεμιναρίων και ομαδικών εκπαιδεύσεων τους συναδέλφους οδοντιάτρους, να ισορροπήσουν την προσωπική με την επαγγελματική τους ζωή, να προάγουν την αυτοβελτίωσή τους και να υπηρετήσουν τους ρόλους του επιστήμονα και του επαγγελματία με τους δικούς τους όρους επιτυχίας.
Παράλληλα, παρέχει ατομικές συνεδρίες Coaching και Mentoring σε οδοντιάτρους και γιατρούς, για θέματα επαγγελματικής και προσωπικής διαχείρισης.
Κωνσταντίνος Γράψας, ΒΑ (Hons), DipArch, MPhil Cambridge
Ο Κωνσταντίνος Γράψας MPhil Cantab. είναι αρχιτέκτων μηχανικός, σύμβουλος ψυχοσωματικής αρμονίας, κάτοχος πτυχίου Τεχνών του πανεπιστημίου Greenwich, διπλώματος με διάκριση του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων και πτυχίου έρευνας με υποτροφία (ΜPhil) του πανεπιστημίου Cambridge.
Έχει μετεκπαιδευτεί στον ενεργειακό σχεδιασμό και διαχείριση, στην ψυχοσυναισθηματική αρμονία, στην ψυχολογία της θρησκείας, στη διοίκηση επιχειρήσεων, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό, στη συστημική αναπαράσταση και στο coaching.
Είναι επαγγελματίας coach (AC Accredited training-Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Ινστιτούτου HeartMath (USA) και συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συνθετικής ψυχοθεραπείας «Αλυπίας Τέχνη» του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ιδρυτής της Ακαδημίας της Καρδιάς, με συνεργάτες από το χώρο της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, του coaching, της ψυχικής υγείας και της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζει και εκπαιδεύει άτομα, ομάδες και επαγγελματίες που είναι αποφασισμένοι να γνωρίσουν τη δυνατότητα τους να αναπτύσσονται και να ανθίζουν ακόμη και σε συνθήκες πίεσης και κρίσης.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top