Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Βιωματικό εργαστήριο:    Η τριμερής σχέση οδοντιάτρου-παιδιού-γονιού 

                                                Αποτελεσματική επικοινωνία

 

Διοργανώτριες:

Θάλεια Κωστοπούλου MSc

Οδοντίατρος, Health-Care Mentor, Dental Coach

Μιρέλα Αναγνώστη MSc 

Transformational Coach for HR Development,

Relationship|Business|Executive Coaching

Βιωματική εκπαίδευση για Παιδοδοντιάτρους, Ορθοδοντικούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και βοηθούς οδοντιάτρων αυτών των ειδικοτήτων, αλλά και όσους οδοντιάτρους εργάζονται με παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ή συνοδευόμενους ηλικιωμένους.

Αντιλαμβανόμενες την ανάγκη της διαχείρισης της τριμερούς σχέσης οδοντίατρος-γονέας-παιδί τόσο από τους Παιδοδοντιάτρους, Ορθοδοντικούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και βοηθούς οδοντιάτρων αυτών των ειδικοτήτων, όσο και από τους Οδοντιάτρους που εργάζονται με παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ή συνοδευόμενους ηλικιωμένους, δημιουργήσαμε το Βιωματικό εργαστήριο: «Η τριμερής σχέση οδοντιάτρου-παιδιού-γονιού, Αποτελεσματική επικοινωνία». 

Οταν ο ασθενής είναι ανήλικος ή στερείται για άλλους λόγους την αυτοδιαχείρισή του, ο οδοντίατρος  καλείται να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά τόσο με τον ασθενή, όσο και με το άτομο που είναι υπεύθυνο για εκείνον (τον γονιό, τον κηδεμόνα, τον συνοδό ή τον φροντιστή του). 

Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι να αναδείξει τις εσωτερικές πηγές δύναμης των συμμετεχόντων ώστε να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους νέες οπτικές αλληλεπίδρασης, με επίγνωση, και θετική διάθεση για την διαχείριση των πολλαπλών αυτών σχέσεων.

Θα επεξεργαστούμε τις αναδυόμενες  ανάγκες όλων των εμπλεκομένων μερών στην τριμερή αυτή σχέση, ώστε να έχουμε: 

  • αρμονική συνεργασία με τον γονιό ή τον συνοδό
  • ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον ασθενή
  • υψηλή απόδοση και ικανοποίηση για τον οδοντίατρο

 

Στα πλαίσια της βιωματικής αυτής διαδικασίας,  θα επεξεργαστούμε πρακτικά:

  1. Βασικές αρχές επικοινωνιακών δεξιοτήτων και εφαρμογή τους στη σχέση γιατρού-ασθενή :
  • Ενσυναίσθηση
  • Ενεργητική ακρόαση
  • Ανοιχτές ερωτήσεις
  • Γλώσσα σώματος

      2. Τεχνικές αποτελεσματικής οριοθέτησης της τριμερούς σχέσης: 

  •  Πώς επιλέγουμε τα όριά μας
  •  Πώς τα επικοινωνούμε 
  •  Πώς τα προασπίζουμε

        3.Εφαρμογή των επικοινωνιακών δεξιοτήτων στη διαχείριση της σχέσης με τον γονιό, τον κηδεμόνα, τον συνοδό, προς   όφελος του ασθενή

        4.Εκπαίδευση του προσωπικού του ιατρείου στις επικοινωνιακές δεξιότητες, ώστε να υποστηρίζει αποτελεσματικά τη διαδικασία θεραπείας

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται με την βοήθεια ερωτήσεων, βιωματικών και διαδραστικών  ασκήσεων και έχει στόχους:

  • να μετατρέψουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε σε σαφείς στόχους
  • να αντικαταστήσουμε τις μη λειτουργικές συνήθειές μας με λειτουργικές, ώστε να εξυπηρετούν τους στόχους μας
  • να επεξεργαστούμε τη διαχείριση των συναισθημάτων , εστιάζοντας στις πολύτιμες πληροφορίες που έχουν να μας προσφέρουν 
  • να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με το σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών (γονείς, παιδιά, προσωπικό, φροντιστές κ.λπ)

 Τα περιεχόμενα και οι βιωματικές ασκήσεις θα τροποποιούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες που θα ανακύπτουν στους συμμετέχοντες κατά την διάρκεια των βιωματικών εργαστηρίων. Το κάθε μέλος θα επεξεργάζεται το δικό του αίτημα/στόχο μέσα από τα εργαλεία και τις βιωματικές ασκήσεις που θα εφαρμόζουμε σε κάθε συνάντηση. 

 

Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες: 

  • Παιδοδοντιάτρους
  • Ορθοδοντικούς
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές  των παραπάνω ειδικοτήτων
  • Βοηθούς οδοντιάτρων  των παραπάνω  ειδικοτήτων
  • Οδοντιάτρους που εργάζονται με παιδιά 
  • Οδοντιάτρους που εργάζονται με άτομα με ειδικές ανάγκες, ή συνοδευόμενους ηλικιωμένους
  • που επιθυμούν βιωματική εμπειρία και όχι απλά παθητική μάθηση
  • που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία για να χτίσουν την σχέση εμπιστοσύνης με γονείς και παιδιά-ασθενείς.
  • που επιθυμούν να αποκτήσουν εργαλεία και δεξιότητες ώστε να αναγνωρίζουν, να αποδέχονται, να σέβονται, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται περισσότερο τα δικά τους συναισθήματα αλλά  και των άλλων.
  • που θέλουν να μάθουν πώς να θέτουν τα δικά τους όρια με σεβασμό και αγάπη
  • που θέλουν να οργανώσουν αποδοτικά το χρόνο τους. Η διαδικασία συνειδητοποίησης  μας ελευθερώνει από περιττές πεποιθήσεις και δεσμεύσεις  που σχετίζονται με φόβους, άγχος, ανησυχία, ενοχές, έλεγχο. 
  • που θέλουν να αποκτήσουν βιωματικά εργαλεία και δεξιότητες για καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνία, κατανόηση, αποδοχή.
  • που επιθυμούν να ασκούν συνειδητή οδοντιατρική 

Η βιωματική διαδικασία   περιλαμβάνει  τέσσερις δίωρες  συναντήσεις (συνολικά 8 ώρες), σε ομάδες των 5-6 ατόμων και είναι διαδικτυακή.

Δεύτερος κύκλος, έναρξη:  Τρίτη 1/6/2021  7-9μμ  (επόμενες συναντήσεις 8/6, 22/6, 29/6), 

Κόστος:  280 €

Κάντε την κράτηση σας τώρα συμπληρώνοντας την Φόρμα Εγγραφής

Λίγα λόγια για τις συντονίστριες του εργαστηρίου:

 Θάλεια Κωστοπούλου MSc

Οδοντίατρος, Health-Care Mentor, Dental Coach

info@tkhealthmentor.gr

Η Θάλεια Κωστοπούλου είναι οδοντίατρος με ιδιωτικό ιατρείο από το 1994. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Κινητή Προσθετική (ΜSc, Eastman Dental Hospital- London) και  υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στην κλινική Κινητής Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί με παιδιά τόσο ιδιωτικά, όσο και σε προληπτικά προγράμματα στοματικής υγείας.

 Είναι πιστοποιημένη Coach ( Practitioner/Professional Coach) με Diploma in Evidence Based Coaching, από το Athens Coaching Institute, (πρόγραμμα  πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council (ΕΜCC) και το Association for Coaching (ΑC).

Εχει εκπαιδευτεί στη  Θετική Ψυχολογία και στο Health Coaching για επαγγελματίες υγείας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), καθώς και σε βιωματικά και θεωρητικά σεμινάρια στη Συστημική Συμβουλευτική, τη Συμβουλευτική Καθοδήγηση και τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP).

 Είναι μέλος του EMCC (European Coaching and Mentoring Council).

Έχοντας ζήσει το απαιτητικό περιβάλλον της εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας, με ιδιωτικό ιατρείο και εμπειρία 30 ετών στο χώρο της υγείας, αναγνώρισε την αξία του Coaching για την προσωπική ευημερία και ισορροπία.

Βοηθάει συναδέλφους επαγγελματίες υγείας να ισορροπήσουν την προσωπική με την επαγγελματική τους ζωή, να προάγουν την αυτοβελτίωση τους και να υπηρετήσουν τους ρόλους του επιστήμονα και του επαγγελματία με τους δικούς τους όρους επιτυχίας.

Πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια σε επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα σε μέλη της οδοντιατρικής κοινότητας, σχετικά με τη δύναμη και τα οφέλη του Coaching  στη ζωή τους. 

Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων υλοποιεί επίσης πρόγραμμα ομαδικών εκπαιδεύσεων προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής διαχείρισης καθώς και στις βασικές αρχές του Health Coaching.

 Παράλληλα, παρέχει ατομικές συνεδρίες  Coaching και Mentoring σε οδοντιάτρους, γιατρούς  και γενικά επαγγελματίες υγείας, για θέματα επαγγελματικής και προσωπικής διαχείρισης.

 

Μιρέλα Αναγνώστη MSc 

Transformational Coach for HR Development,

Relationship|Business|Executive Coaching

www.mirelaanagnosti.gr

https://www.linkedin.com/in/mirela-anagnosti-msc-69130659

m.anagnosti@gmail.com

6936166353

Η Μιρέλα Αναγνώστη δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: α) στο Relationship and Career Coaching, β) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και γ) στη Συμβουλευτική Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Εκπαίδευση Ενηλίκων μέσω Πιστοποιημένου Προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Coaching μέσω Πιστοποιημένου Προγράμματος του Athens Coaching Institute από τον European and Mentoring Coaching Council (EMCC).

Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στο χώρο της εξυπηρέτησης πελατών, των πωλήσεων, την οργάνωση ομάδων πωλήσεων, την εκπαίδευση ενηλίκων και coaching σε άτομα, γκρουπ, Οργανισμούς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Διατηρεί Ατομική Επιχείρηση ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Συνεργάζεται με επιχειρήσεις και ιδιώτες παρέχοντας Relationship, Executive, Career & Business Coaching για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Μαζί με τους συνεργάτες της, μεταξύ άλλων σχεδιάζουν και υλοποιούν workshops και προγράμματα διαδραστικής και βιωματικής προσέγγισης (Group Coaching) για την ενίσχυση της αυτοηγεσίας, της συνεργασίας και της σύνδεσης με τον εαυτό, τους συνεργάτες,τους συντρόφους, τους γονείς και τα παιδιά.

Συνδυάζοντας την επαγγελματική και την ακαδημαϊκή της εμπειρία ενθαρρύνει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται να ανακαλύψουν το εύρος των δυνατοτήτων τους, να εντοπίζουν τις δικές τους λύσεις και να επιλέγουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους βιώνοντας αυτοφροντίδα, αυτοεπίγνωση και χαρά. 

΄Είναι ενεργό μέλος στο HCA/EMCC Greece και στον ΗCCMA, συμμετέχει ως εθελοντής Coach στα προγράμματα ενδυνάμωσης φοιτητών, στελεχών ΜΚΟ, και Peer Coaching

Κάντε την κράτηση σας τώρα συμπληρώνοντας την Φόρμα Εγγραφής

Φόρμα Εγγραφής

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Go to Top